За проблеми при управлението на Елена алармираха кандидатът за кмет и бъдещите общински съветници от ГЕРБ

На официалния сайт на община Елена (на снимката заличаванията на личните данни са направени от автора на настоящата статия – б.а.) са публикувани лични данни на граждани, алармира на пресконференция вчера председателят на ГЕРБ – Елена и кандидат за общински съветник Валентин Гуцов. Членовете на местната партийна структура многократно са настоявали общинската администрация да заличи номерата на лични карти, ЕГН-тата и адресите на жителите, но това не е направено. Кметската администрация в Елена също така прескача закони и правила, обявиха Гуцов и кандидатът за кмет от ГЕРБ Дилян Млъзев.

На пресконференция във В. Търново областният лидер на ГЕРБ Христо Христов представи Млъзев и листата за общински съветници на ГЕРБ. 42-годишният кандидат-кмет Дилян Млъзев е инженер, специалист по компютърни системи и мрежи и вече е бил един мандат кмет в старопланинския град преди 8 години. Според него, в община Елена следващите 4 години ще са много важни, защото до 2015 година има възможност да се усвояват „ударно” средства от структурните фондове на ЕС.

Листата на ГЕРБ в Елена се състои от 17 човека, колкото мандата има местният парламент. Водач на листата е Дилян Млъзев, следван от Валентин Гуцов – председател на местното ръководство. Трети в листата е Йордан Йорданов – организационен секретар на местното ръководство и общински съветник. Четвърта е Росинка Георгиева – също от общинското ръководство, досегашен общински съветник и уважаван педагог, след нея е Стоян Златев – икономист, началник Общинска служба „Земеделие”. След него се нарежда Йордан Димитров – също икономист и общински съветник. Мартин Трухчев е най-младият общински съветник в област Велико Търново. Той е на 21 години, студент, управител на собствена фирма, която се занимава с фитнес. Автомобилният инструктор Йордан Кисьов се нарежда на осмо място, следван от икономист Стефан Минчев. Досегашният общински съветник, юрист и криминолог Магдалена Борисова е под номер десет. След нея се нарежда д-р Стела Петрова Горбанова – Василева –педиатър и досегашен общински съветник. 29-годишния компютърен техник Димитър Димитров е под номер 12, следван от икономиста Иван Иванов. В листата на 14-то място е поставен почетния гражданин на Елена Иван Мирянов, който е педагог и треньор по джудо с постигнати много резултати в спорта. На 15-то, 16-то и 17-то място са строителният техник Пенка Цочева, пенсионираният строител и бивш кмет на село Марян Стефан Добрев и управителят на фирма за отглеждане на расови коне Райна Стоилова. Валентин Гуцов подчерта, че листата е била избрана по демократичен начин и гласувана от всички членове на ГЕРБ. 17 кандидати за общински съветници на община Елена са били избрани измежду 32-ма предложени. „Направихме една разнообразна листа. Имахме основата от предния мандат на Общинския съвет – шест общински съветници, които влязоха и в новата листа. За разлика от миналата година сега обаче залагаме повече на младите хора, които са доказали себе си по един или друг начин като специалисти, бизнесмени, които имат добри идеи за развитието на града. Включили сме и гражданска квота”, посочи Гуцов.

„Сегашното управление е натрупало рутина и се забелязва липса на мотивация в администрацията. Това доведе дори до нарушаване на закони”, каза пък Млъзев, който обяви, че ще работи за съживяването на Елена и за изграждането на добри условия за живот и бизнес. Кандидат-кметът допълни още, че решението да се кандидатира за кмет е провокирано и от липсата на добра комуникация между жителите на общината и сегашния кмет, като той смята да промени този модел на управление.

Туристите в община Елена намаляват заради липсата на развлечения и атракции за тях, каза на пресконференцията Дилян Млъзев.Това е и причината почивките на туристите в Еленския балкан да са тип „уикенд” или „дълъг уикенд” при наличието на още почивни дни по празници. Той посочи, че нещото което местната администрация може да промени е обмена на туристи между различни туристически дестинации в общината, който е изключително слабо застъпен в момента. Млъзев допълни, че освен това има проблем и с инфраструктурата, която обслужва туристите. Той подчерта, че няма достатъчно места за паркиране, а в града няма дори и тоалетна.

Източник: Gerb.BG

Публикувано в Прочетено. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *