Предизборна среща на кандидатите на ПП ГЕРБ в с. Константин

Приятното есенно време отложи началото на предизборната среща на кандидатите на ПП ГЕРБ в най-голямото село в община Елена – с. Константин. Дълго време след обявения начален час хората разговаряха с кандидатите на открито вместо в читалищния салон.

В началото на срещата Валентин Гуцов, председател на предизборния щаб на ПП ГЕРБ в Елена, представи листата за общински съветници и кандидата за кмет на общината. Дилян Млъзев обяви принципите, към които ще се придържа в своето управление и основните приоритети за развитие на общината.“Не искам да давам напразни обещания, но поемам ангажимента, че в бъдещата общинска администрация ще се работи с отговорност, професионализъм и мисъл за бъдещето на общината“, подчерта той.

„През 2010 г. читалището в с. Константин празнува своята 110-та годишнина. Хубаво е, че е направен ремонт на читалищната сграда, но виждам че в момента фасадата пак е олющена и по нея се работи. Очевидно става въпрос за некачествено изпълнение. Ще се поинтересувам дали това, което се прави в момента, е отстраняване на недостатъци в рамките на гаранционния срок, или работа, за която отново ще бъдат похарчени бюджетни средства“, заяви кандидатът за кмет на община Елена.

„Заедно с общинското ръководство на ПП ГЕРБ решихме да подкрепим кандидата на Синята коалиция за кмет на кметство Константин, Фейзула Мехмедов“, обяви Дилян Млъзев. „С него работихме повече от две години и знам, че той е човек можещ, с опит, инициативен и загрижен за селото и хората. Много са натрупаните проблеми в селото; ние ги знаем, защото някои от тях започнахме да решаваме преди години. Разликата между тогавашното и сегашното положение е в това, че сега са налице средствата, с които може да се работи по инфраструктурата – водоснабдявания, канализации, улична мрежа и осветление. Необходимо е обаче постоянство и упорита работа, а това са нашите силни страни“,  завърши изказването си кандидатът за кмет на общината.

Присъстващите зададоха въпрос във връзка със спечеления от община Елена проект по Програмата за развитие на селските райони, по който се предвижда да бъдат изградени девет детски площадки на обща стойност над 1,200,000 лв. В него обаче не са заложени детски площадки в селата Константин и Майско. Млъзев отговори, че за него това е необяснимо, но се ангажира с търсене на вариант за решаване на тази очевидна несправедливост.

Препоръка към бъдещия кмет на община Елена отправи най-възрастния участник в срещата Никола Стойков. „Сещате се за селата само от избори на избори“, упрекна той. Дилян Млъзев му опонира с факта, който и присъстващите потвърдиха, а именно че през мандата 1999 – 2003 година на всеки шест месеца е имало срещи на общинското ръководство във всички кметства и населени места с кметски наместници. „Не знам как е било през последните осем години, но през нашия мандат сме идвали поне по два пъти в годината в с. Константин, и си спомням, че Вие почти винаги сте присъствали“, бяха думите на кандидата за кмет на община Елена.

След края на срещата в неформален разговор с участници, Дилян Млъзев се ангажира с осигуряване на подход за достъп за хора с двигателни увреждания до салона на читалище „Искра-1900“ в с. Константин.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *