Предизборна среща на кандидатите на ПП ГЕРБ в с. Беброво

„Беброво е едно от малкото кметства в страната, които вече имат свой избран кмет“ –  с тези думи се обърна към участниците в срещата председателят на предизборния щаб на ПП ГЕРБ – Елена Валентин Гуцов. „Нашият кандидат Николай Колев доказа през изминалия мандат, че има желание да работи за Беброво и е спечелил доверието на всички свои съселяни, без значение на политическите им симпатии. Това според нас е причината да няма други кандидати за кмет на кметството“.

Кандидатът за кмет на община Елена Дилян Млъзев разясни основните принципи на управление, към които ще се придържа през бъдещия мандат и приоритетите за развитие на общината. Той пое ангажимент за осигуряване на интернет свързаност за читалището, което е спечелило финансиране по инициатива „Глобални библиотеки“.

Присъстващите поставиха въпроси, свързани с ремонта на читалищната сграда, пенсионерския клуб и други. „Искам да ми обещаете нещо“ – обърна се към тях Дилян Млъзев. „Когато се съставя проекта за общински бюджет и е ясно, че селото разполага например с 10 000 лева за ремонтни работи, да се съберете тук заедно с кмета си и да решите за какво да бъдат изразходвани. Така се прави в Европа, така трябва да свикнем и ние“, завърши той.

Кандидатите поеха ангажимент, че заседанията на бъдещия общински съвет ще бъдат директно предавани. „Ще монтираме в заседателната зала камери, които ще предават случващото се директно в интернет. Събирате се при кмета, гледате, обсъждате … все едно на парламентарен контрол. Ще виждате кой се изказва, кой как гласува, кой дреме на заседанията“, пошегува се кандидата за кмет на общината.

Третият в кандидатската листа за общински съветници Йордан Йорданов разясни, че в момента има много възможности за развитие на екологично земеделие и залесяване на неземеделски земи. „Това са мерки, по които усвояването на средствата са в самото начало и следващите години по тях ще могат да бъдат защитавани много проекти. Едно от нашите изисквания като съветници към бъдещия кмет на общината ще бъде в общинската администрация да има служители, които да подпомагат хората при подготовката и изпълнението на проекти“, обяви той.

Кандидатите на ПП ГЕРБ получиха покана да присъстват на църковната служба в селския храм „Св. великомъченик Георги Победоносец“ в неделя, 9 октомври, когато се очаква Великотърновския митрополит Григорий да отслужи благодарствена литургия. Поводът е приключилия наскоро ремонт на храма със средства, събрани от дарения и отпуснати от правителствената комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *