Дилян Млъзев бе сред гостите на приема по случай Деня на германското единство

Кандидатът за кмет на община Елена Дилян Млъзев бе гост на приема, който Негово Превъзходителство Матиас Хьопфнер, посланик на Германия в България, даде по случай Деня на германското единство на 5 октомври в Посолството на Германия в София. Млъзев присъства на приема заедно с д-р Трифон Юде – председател на Германо-българското дружество във Франкфурт, дарител на оборудване и ремонт за стоматологичен кабинет в СОУ „Иван Момчилов“, а отскоро – и собственик на имот в центъра на гр. Елена, за който има интересни идеи.

В разговора си с Негово Превъзходителство Матиас Хьопфнер, кандидатът за кмет описа накратко достойнствата на града и общината – природните дадености, културно-историческото наследство, гостоприемството на еленчани.Той сподели, че Елена е сравнително слабо позната като туристическа дестинация сред чуждестранните туристи, но един от приоритетите в управленската му програма е свързан именно с подобряване на туристическия продукт и включване в каталозите на големите международни туроператори.

Освен с Посланика на Германия в България, Дилян Млъзев разговаря с инж. Ханс Юрген Кьолен, бизнесмен от Съвета за немско-българско сътрудничество, чиито връзки с България датират от повече от 40 години. Участвал е в строителството на големи промишлени обекти у нас, а в момента е един от организаторите и спомоществувателите за провеждането на „Банско Джаз Фест“. Инж. Кьолен получи покана от Дилян Млъзев за посещение в Елена, за да се срещне с местния бизнес и да се запознае с възможностите за реализация на съвместни бизнес-проекти. „Очаквам във Ваше лице Елена да спечели още един приятел и съмишленик на идеите за развитие на общината“, завърши кандидатът за кмет.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *