Предизборни срещи на кандидатите на ПП ГЕРБ през седмицата 03.10 – 09.10.2011

Понеделник, четвъртък и петък бяха дните през тази седмица, определени за срещи на Дилян Млъзев и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ в населени места от община Елена. Като цяло, атмосферата при всички срещи беше позитивна и хората изразяваха надеждата и категоричното си желание си за промяна в управлението на общината.

Повече от 25 души дойдоха на срещата в с. Средни колиби. Те поставиха въпроса с недостига на питейна вода и предложиха изграждането на водоснабдяване за селата Харваловци, Раевци, Средни колиби и други от околността с питейна вода от язовир Йовковци. Кандидатът за кмет Дилян Млъзев се ангажира с организиране на съвместна среща с управителя на „ВиК Йовковци“, на която да бъде обсъдена идеята и при възможност, да се премине към проектиране и изграждане на водоснабдяването. Хората се оплакаха и от неработещата мрежа на общинското кабелно радио.

В с. Гърдевци срещата премина при голям интерес. Въпреки късния час, повече от 20 жители на околните села Ребревци, Шилковци и Баевци посрещнаха кандидатите и разговаряха с тях по въпроси, свързани с възможностите за развитие на селското стопанство, транспортното и здравно обслужване в общината. Собственици на места за настаняване поставиха въпроса за равнопоставеното третиране на  „В момента няколко собственици на хотели са облагодетелствани, защото получават информация за всички запитвания и буквално обират всички туристи“, оплакаха се те.

„Не можем да подадем документи за гласуване по настоящ адрес, както позволява закона“, оплакаха се жители на с. Блъсковци. „По цели седмици не можем да намерим кметския наместник! Боклука стои пред сградата на кметството, а искаме да посрещаме туристи. Хората се смеят с нас“, негодуваха собственици на къщи за гости в селото. Те поставиха и въпроса с качеството на питейната вода, която след дъжд тече кална от чешмите. „Изненадани сме! Оказва се, че над 600 000 лева са усвоени за проект, който общинската управа отчита като свой успех, а в крайна сметка проблемът не е решен“.

Повече от 40 души дойдоха на срещата в с. Яковци.  Те посрещнаха кандидатите за кмет и общински съветници в обновения с доброволен труд и дарения селски клуб. „Гордеем се, че сами успяхме да го направим и няма да позволим сградата да бъде продадена. Искаме да си направим и читалище, защото останахме едно от малкото села без такова“, споделиха яковчани. Дилян Млъзев пое ангажимент да съдейства за регистрация на читалищно настоятелство. Жителите на селото споделиха проблеми, свързани с безопасността на движението и снабдяването с дърва за огрев.

Сравнително малко бяха участниците на срещата в с. Тодювци. Основните въпроси, които хората поставиха, бяха свързани с поддръжката на пътищата до махалите. „За нас е ясно, че не можем да искаме асфалтови пътища, но едва ли е невъзможно да се запълнят коловозите с баластра, за да могат хората да стигат до къщите си“, изразиха надежда участниците. „Горите край Багалевци, Драгановци, Драгийци и другите махали наоколо са ми любими. Тези пътеки трябва да се маркират, да се направи информационно табло в селото и да се популяризират – така ще се привлекат туристи от къщите за почивка в цялата община“, сподели Дилян Млъзев.

Последната среща за седмицата бе в с. Дрента. Присъстващите се оплакаха от неудобствата, които създава общинската транспортна схема. „Не стана ясно кой реши да спре единия от пътуващите автобуси. Не трябва ли да се потърси отговорност от изпълнителя?“, попитаха жителите на най-отдалеченото село в общината. Поставен бе въпроса и за качеството на телекомуникационните услуги. „Новата общинска управа трябва да вземе мерки за опазване на пътната мрежа и да се въведат ограничения за движение на тежките камиони, с които се извозват дървата от сечищата“, загрижено споделиха участниците в срещата.

Навсякъде кандидатът за кмет представи основните принципи на управление и приоритетите за развитие на общината. Извършване на общински услуги чрез подаване на заявления на място и връзка на кметските наместничества с общината чрез интернет; селски събрания за избор на кметски наместници и срещи на общинското ръководство в селата два пъти в годината; излъчване на заседанията на общинския съвет по кабелната радиомрежа и чрез видеокамери в интернет; служители в общинската администрация, които да консултират гражданите, желаещи да развиват туризъм, селско стопанство или малък бизнес, обещаха кандидатите на ГЕРБ.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *