Предизборният щаб на ПП ГЕРБ – Елена подаде жалба до Общинската избирателна комисия

Днес Предизборният щаб на ПП ГЕРБ – Елена подаде жалба до Общинската избирателна комисия във връзка с излъчено радиосъобщение, в което се казва, че Българската социалистическа партия организира предизборна среща в голямата зала на община Елена.

„Това представлява грубо нарушение на Заповед № РД.02.05.449 / 20.09.2011 г. на кмета на община Елена, в която изчерпателно са изброени местата за предизборни събрания и митинги в гр. Елена“, се казва в жалбата.

В чл. 133, ал. 4 от Изборния кодекс се казва, че лицата на изборна длъжност в синдикалните и работодателските организации не могат да провеждат предизборна агитация на работните си места. Макар и в служебен отпуск, г-н Топалов се явява работодател на заетите в общинска администрация и според щаба на ПП ГЕРБ, провеждането на обявената среща представлява закононарушение.

„Използвайки сградата на общинската администрация само за свои нужди, кметът на общината в отпуск и регистриран за участие в изборите Сашо Топалов поставя в неравноправно положение другите участници в предизборния процес“, завършва жалбата.

„Подобно поведение е типично за управляващите в Елена през последните два мандата. Многобройни закононарушения, неизпълнение на собствени заповеди и наредби на общинския съвет, разпореждане с бюджета и общинското имущество като със собствени – все неща, които Сашо Топалов смята за нормални“, сподели председателят на Предизборния щаб Валентин Гуцов.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *