Според ГЕРБ – Елена досегашният кмет нарушава общинска заповед

Централният вход на градския стадион

Две жалби до Общинската избирателна комисия подаде предизборният щаб на ГЕРБ в Елена. Едната е по повод излъчено радиосъобщение, в което се казва, че БСП организира предизборна среща в голямата зала на Община Елена. Това е грубо нарушение на заповед на кмета на общината, в която изчерпателно са изброени местата за предизборни събрания и митинги в града, се казва в жалбата. Освен това в Изборния кодекс се казва, че лицата на изборна длъжност в синдикалните и работодателските организации не могат да провеждат предизборна агитация на работните си места.

Макар и в служебен отпуск, кандидатът на БСП Сашо Топалов се явява работодател на заетите в общинска администрация и според щаба на ГЕРБ провеждането на обявената среща представлява закононарушение. Използвайки сградата на общинската администрация само за свои нужди, досегашният кмет и кандидат Сашо Топалов поставя в неравноправно положение другите участници в предизборния процес, завършва жалбата.

Според ОИК жалбата е основателна. Комисията трябва да се произнесе и по втора жалба от ГЕРБ, отново заради неспазване на общинска заповед и на Изборния кодекс. От щаба на Дилян Млъзев протестират срещу множество агитационни материали на БСП, разлепени на недопустими места. Според ГЕРБ някои от най-сериозните нарушения са плакати на червените кандидати, поставени по прозорците на кметството в с. Майско, върху сградата на жп гарата в Елена, на входа на градския стадион и други непозволени места.

Подобно поведение е типично за управляващите в Елена през последните два мандата – многобройни закононарушения, неизпълнение на собствени заповеди и наредби на общинския съвет и други, коментира председателят на Предизборния щаб Валентин Гуцов.

Електрически табла

Сградата на кметството в с. Майско

Чакалнята на Автогара Елена

ЖП гара Елена

Източник: „Янтра днес“. Снимков материал – ПП ГЕРБ – Елена.

Публикувано в Прочетено. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *