Гласуването „Да съживим Елена” е гаранция за бъдещето на нашия град!

– Г-н Млъзев, как оценявате резултатите си от първи тур на изборите в Елена?
– Мисля, че постигнахме много добър резултат. С нищожната разлика от няколко гласа в избора за кмет на община и особено с предимството, което имаме в града преди балотажа, еленчани показаха, че не са доволни от сегашната общинска управа. Те гласуваха за промяна в управлението, под една или друга форма, за един или друг кандидат. Докато там, където местната власт работи добре, като например в Лясковец, резултатите го показаха. Д-р Ивелина Гецова, която приключи втория си мандат преди месец, безапелационно спечели доверието на своите съграждани още на първия тур. Другият важен резултат е, че листата на ГЕРБ спечели мнозинството в Общинския съвет. Това е гаранция, че през следващия мандат в Елена ще има прозрачно и отговорно управление. И тук е мястото да благодаря на всички мои съграждани, загрижени за бъдещето на Елена, които повярваха в нас и ни подкрепиха. В изборния ден градът изглеждаше различно – оживени улици, изпълнени с усмихнати хора, които гласуваха активно, обединени от идеята „Да съживим Елена“!

– Имаше ли удари под кръста по време на кампанията?
– Ние се опитахме и мисля, че успяхме да водим толерантна и позитивна кампания. Избягвахме разточителствата и излишно скъпата реклама – нямаше билбордове, нямаше видеостени. Заложихме на кампания „лице в лице“, за да представим нашата управленска програма, идеите си за нашия красив роден край, обиколихме цялата община. Бяхме отворени за всички предложения и мнения, разговаряхме с хората, обсъждахме проблемите им. Ние спазвахме закона и играхме по правилата. За нарушенията на нашите опоненти алармирахме Общинската избирателна комисия. Мисля, че това даде резултат. Имаше обаче действия, които не правят чест на опонентите ни. Лъжливи обещания, заплахи, манипулации на населението, особено по селата, изопачавания на факти, откровени неистини, коментари относно личния живот на кандидати от нашата листа. Безсрамно бяха използвани дори страховете на хората. Имаше например опити за манипулация сред работниците от временната заетост, че ако аз стана кмет, видите ли, ще преустановя дейността по тази програма и ще търся услугите на частна фирма. Срещнах се с хората, за да ги успокоя, и те се съгласиха с мен, че подобно твърдение е лишено от каквато и да е логика. Но когато човек се чувства несигурен, лесно би могъл да се поддаде и да повярва на лъжите. В крайна сметка обаче провокациите към нас ни направиха по-силни и по-обединени. Ние не избрахме пътя на безпочвените атаки и на клеветите, нито този на изборната търговия, тъй като това означаваше да подценяваме нашите съграждани. С открити лица, с мотивирани идеи и със силата на убежденията, с конкретни проекти и концепции получихме подкрепата на хората. За което сме благодарни на всички, дори и на тези, които не гласуваха за нас, защото все пак ни чуха.

– Ще има ли уволнения в общинската администрация, ако спечелите?
– А защо не ме попитате дали ще има назначения? Аз бих говорил по-скоро за промени в администрацията, което е нещо естествено и включва както освобождаване, така и назначаване на служители. Едната причина е, че за да работи ефективно един екип, в него трябва да има доверие. Предполагам, че част от служителите сами ще се почувстват некомфортно и ще пожелаят да си отидат. Но искам отново да подчертая – служителите, които изпълняват съвестно задълженията си, експерти са, отнасят се добре с гражданите, имат желание за работа, стремят се към повишаване на квалификацията си – тези хора имат място в бъдещия ми екип. Но трябва да бъдат наясно, че ще трябва да работят усилено. Не спазването на работното време, а постигнатите резултати – това ще бъде критерият за успешни общински служители. Това ще бъде и изискването към кметските наместници, които хората сами ще изберат, ако ми гласуват доверие.

– Вярвате ли на еленчани, че с тяхното доверие може да спечелите в неделя?
– Вярвам на това, което виждам и чувам през последните седмици и особено след първия тур на изборите. А то е, че хората са решени да направят всичко, което зависи от тях, за да се случи така желаната промяна. Споделят ми го младежи, хора от моето поколение, по-възрастни; еленчани и жители на околните села – всеки по свой начин. За мен в личен план обаче особено вълнуващи са срещите с младите хора. В тях виждам себе си като студент преди двадесет години, когато всички бяхме обзети от желанието за промяна, от вярата в бъдещето. След срещи с младежите се чувствам най-много зареден с енергия, но и най-силно осъзнавам каква отговорност поемам към тях, към техните родители, към бабите и дядовците им.

– Какви са посланията Ви към Вашите съграждани?
Искрено се надявам, че и след изборите в неделя хората ще запазят ентусиазма си и желанието си за промяна. Защото изборите и емоциите, свързани с тях, отминават. Важното е какво ще се случи след тях. Упорита работа, решаване на най-неотложните проблеми, преодоляване на заложените капани – това ни очаква поне на първо време. Хубавите неща не се постигат лесно, няма я вълшебната пръчица, нито лампата на Аладин от приказките. Често се шегувам, че ако някой разполага с такава – след изборите ще му отстъпя доброволно кметското място. Към успеха се върви с малки стъпки, иначе рискуваме да останем разочаровани. Важно е обаче да не отстъпваме от набелязаната цел, да я следваме упорито, да търсим опора в хората, в приятелите, в най-близките до нас хора.

– Кое е първото нещо, което ще направите, ако станете кмет?
– Ако говорим за ежедневната работа – още от първия ден ще се заема с разрешаването на проблемите, свързани с наближаващата зима. Но преди това ще благодаря на хората за това, че са ми повярвали, и ще им обещая да работя така, че да не ги разочаровам.

Източник: в-к „Борба“

Публикувано в Да съживим Елена!. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *